تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کستیک (PCOs) بیماری است که از زمان رسیدن به بلوغ در دختران بروز می کند. در این بیماران، در هر سیکل قاعدگی چندین فولیکول در تخمدان ها رشد می کنند اما در نهایت به جای آزاد کردن تخمک، تبدیل به کیست می شوند.
وجود تعداد زیادی کیست روی تخمدانها تاثیر منفی بر عمکلرد آنها داشته و منجر به بروز مشکلات جسمی و روحی مثل نازایی و افسردگی می شود. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با بهترین قرص برای تنبلی تخمدان آشنا کنیم. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
تنبلی تخمدان چه عوارضی دارد؟
تنبلی تخمدان ها با بی نظمی قاعدگی، افزایش سطح هورمون های مردانه (آندروژنی) و کاهش هورمون های زنانه باعث ایجاد مشکلات باروری در زنان و بزرگ شدن تخمدانها می شود. تنبلی تخمدانها در اثر عوامل زیر ایجاد می شوند:
- اختلالات هورمونی
- دلایل ارثی یا ژنتیکی
- کیست تخمدان
- مقاومت به انسولین
- بی تحرکی و رژیم غذایی ناسالم
این بیماری با مراجعه به پزشک قابل شناسایی است؛ اما هیچ راهی برای درمان قطعی تنبلی تخمدان وجود ندارد. صرفاً با روشهای درمان دارویی و تغییر سبک زندگی می توان علائم و عوارض آن را درمان کرد یا کاهش داد.
برای درمان تخمدان پلی کیستیک و درمان قطعی علائم آن در شیراز شما هم می توانید از تخصص دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۹۱۷۷۳۴۵۳۹۴ تماس بگیرید.
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
به گفته دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان و زایمان، بهترین قرص برای درمان تنبلی تخمدان، همان دارویی است که پزشکتان برای شما تجویز کرده و نباید از هیچ دارویی خودسرانه استفاده کنید. برخی از داروهای درمان کیست تخمدان پلی کیستیک عبارتند از:
قرص ال دی برای تنبلی تخمدان
قرص LD یکی از داروهای رایج برای تنظیم سیکل قاعدگی و جلوگیری از رشد موهای زائد در کسانی است که تنبلی تخمدان دارند. قرص های ضدبارداری به روشهای زیر به بهبود تنبلی تخمدان کمک می کنند:
- جلوگیری از ایجاد کیستهای جدید و تشدید تنبلی تخمدان
- منظم شدن پریودی
- کاهش خطر سرطان آندومتر رحم با منظم شدن سیکل قاعدگی
اگر حین درمان با این داروها دچار عوارضی مثل لکه بینی، نفخ، تهوع، … شده اید، نگران نباشید. چون این عوارض بعد از چند ماه برطرف می شوند.
پروژسترون
یکی از داروهایی که به قاعدگی منظم در تنبلی تخمدان کمک کرده و مانع سرطان رحم می شود، هورمون پروژسترون است. این داروی هورمونی برای علائم دیگر تاثیری ندارد و جلوی بارداری را نمی گیرند و طول مدت مصرف آن باید زیر نظر پزشک باشد.
داروهای ضد آنروژنی
این دسته از داروها باعث کاهش سطح هورمون های مردانه مثل هورمون تستوسترون شده و علائمی مثل پر مویی صورت و بدن، آکنه و ریزش موها را بهبود می دهد. در بعضی از بانوان، مصرف این داروها در کنار قرص ال دی می تواند نتایج بهتری نشان دهد.
متفورمین
متفورمین یکی از بهترین داروهای درمان تنبلی تخمدان است که مصرف آن در کنار داشتن سبک زندگی سالم با مزایای زیر همراه است:
- کاهش وزن
- کاهش انسولین
- بهبود عملکرد تخمدان ها و متعادل شدن هورمون ها
- تحریک تخمک گذاری
- منظم شدن پریودی
- کاهش کلسترول بالای خون و کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی
ممکن است مصرف متفورمین با علائمی مثل تهوع، استفراغ، درد معده، اسهال، … همراه باشد. پس اگر چنین علائمی دارید، باید زیر نظر پزشکتان دوز مصرف این دارو را تغییر داده و به درمان خود ادامه دهید.
اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون یکی از داروهای درمان تنبلی تخمدان است که باید زیر نظر متخصص زنان مصرف شود. این دارو به افزایش تولید هورمون های زنانه در تخمدان ها کمک کرده و فشار خون بالا و مشکلات قلبی ناشی از تنبلی تخمدان را بهبود می دهد.
نکته مهم: اگر دوره خاصی برای درمان با یک دارو تجویز شده، حتما طبق دستور پزشک عمل کرده و چکاپ های دوره ای منظم را انجام دهید.
درمان های تکمیلی
در کنار دارو درمانی باید ورزشهایی که برای تنبلی تخمدان مفید هستند را انجام داده و وزن خود را کاهش دهید. همچنین رژیم غذایی در درمان تنبلی تخمدان موثر است. از خوردن غذاهای پرکالری، پر کربوهیدارت و فست فودی بپرهیزید تا بهترین نتیجه را از درمان خود بگیرید.
برای درمان تنبلی تخمدان و درمان ناباروری ناشی از آن در شیراز شما هم می توانید از تخصص دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۹۱۷۷۳۴۵۳۹۴ تماس بگیرید.
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان و بارداری چیست؟
تنبلی تخمدان در سنین باروری باعث کاهش تخمک گذاری شده و به همین علت خانم های جوان دچار مشکلات ناباروری می شوند. برای رفع این مشکل، داروهایی تجویز می شوند که محرک تخمک گذاری هستند.
لومیفن اولین دارویی که برای درمان ناباروری در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان تجویز می شود. مصرف این دارو ممکن است منجر به چند قلوزایی در زنان شود. اگر لومیفن جواب نداد، قرص متفورمین جایگزین آن می شود. این قرص علاوه بر تحریک تخمک گذاری، خطر سقط جنین را نیز کاهش می دهد.
پرسش و پاسخ درمان دارویی تنبلی تخمدان
معمولا در مورد درمان تنبلی تخمدان با دارو، سوالات زیر از خانم دکتر طباطبایی پرسیده می شود:
آیا درمان قطعی تنبلی تخمدان با داروی گیاهی ممکن است؟
خیر. تخمدان پلی کیستیک درمان قطعی ندارد. اما می توانید با روشهای پزشکی و داشتن یک سبک زندگی سالم، علائم این بیماری را کنترل کرده یا آنها را بهبود دهید.
اگر تخمدان پلی کیستیک درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟
اگر علائم تنبلی تخمدان کنترل نشود، با گذشت زمان منجر به بروز بیماریهای دیگری مثل دیابت، افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، بیماریهای کبدی، نازایی یا سرطان رحم در فرد می شود.
مصرف قرص LD برای تنبلی تخمدان می تواند باعث چاقی بیشتر شود؟
خیر. مصرف این دارو باعث اضافه وزن در زنان مبتلا به PCOs نمی شود.
کسانی که لاغر هستند می توانند دچار تنبلی تخمدان شوند؟
بله. تنبلی تخمدان هم در زنان چاق و هم در زنان لاغر می تواند بروز کند.
اگر شما هم سوالی درباره درمان دارویی تنبلی تخمدان دارید، در بخش نظرات این مقاله می توانید سوالات خود را برای ما ارسال کنید.