بی اختیاری ادرار در زنان یک مشکل رایج به خصوص در سنین بالا است که بین ۲۵ تا ۴۵ درصد از خانمها آن را تجربه می کنند. از دست دادن کنترل مثانه و نشت غیر ارادی ادرار مهمترین علائم بی اختیاری ادراری در زنان هستند.
ما در این مقاله شما را با شایعترین بی اختیاری های ادراری زنان آشنا کرده و به بهترین روشهای درمان بی اختیاری ادرار در شیراز خواهیم پرداخت. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
مهمترین علل بی اختیاری ادرار در زنان
طبق آمارها ۳۹ درصد از زنان ۲۰ تا ۳۹ سال نوعی از بی اختیاری را تجربه می کنند. علت بی اختیاری ادرار خانم ها می تواند مربوط به عوامل زیر باشد:
یائسگی: بی اختیاری ادرار در زنان یائسه مربوط به نوسان هورمون استروژن است که منجر به ضعف مجرای ادرار و نشت ادرار موقع خنده و سرفه می شود.
ضعف عضلات کف لگن: فشار بارداری های متعدد، زایمان های واژینال و چاقی مفرط روی عضلات کف لگن باعث شلی و کشیدگی آنها می شود. ضعف این عضلات مشکلاتی مثل افتادگی مثانه، افتادگی رحم و بی اختیاری ادرار را دنبال دارد.
برخی بیماریها: بیماریهایی مثل اختلالات عصبی، عفونت مجاری ادراری، سرفه یا یبوست مزمن می توانند علت بی اختیاری ادرار در زنان جوان یا مسن باشند.
برای درمان انواع بی اختیاری ادراری زنان در شیراز می توانید به مطب دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۹۱۷۷۳۴۵۳۹۴ تماس بگیرید.
شایعترین بی اختیاری ادرار در زنان
به گفته دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان، چهار نوع اصلی بی اختیاری ادرار در زنان وجود دارد که عبارتند از:
بی اختیاری فوریتی یا اضطراری
بی اختیاری اضطراری زمانی اتفاق می افتد که فرد ناگهان نیاز شدید و فوری به دستشویی پیدا می کند و قبل از رسیدن به توالت ادرارش می ریزد. این وضعیت ممکن است بیش از یکبار در روز اتفاق بیفتد.
نکته مهم: حدود ۴۰ درصد از زنان در دوره ای از زندگی خود بی اختیاری ادرار فوریتی را تجربه می کنند.
بی اختیاری سرریزی
در این حالت، مثانه آنقدر پر می شود که نمی تواند ادرار را نگه دارد و به طور غیر قابل کنترلی ادرار بیمار می ریزد. علت این مسئله ناتوانی مثانه در تخلیه کامل ادرار است.
بی اختیاری استرسی یا فشاری ادرار
بی اختیاری استرسی شایعترین بی اختیاری ادراری در زنان است. این عارضه در اثر ضعف عضلات کف لگن و وارد شدن فشار اضافی روی مثانه و مجرای ادرار موقع سرفه، خنده، عطسه یا بلند کردن اشیاء ایجاد می شود.
بی اختیاری عملکردی
در این نوع بی اختیاری، بیمار به دلایل زیر دچار نشت ادرار و خیس شدن شلوار می شود:
مشکلات عصبی: دیر متوجه شدن نیاز به تخلیه ادرار در اثر بیماریهایی مثل ام اس، اختلالات فیزیکی یا ذهنی
ناتوانی حرکتی: به دلیل ضعف و ناتوانی بیمار نمی تواند به موقع خود را به دستشویی برساند یا شلوار خود را باز کند.
بی اختیاری مختلط
این نوع بی اختیاری ترکیبی از دو یا چند نوع بی اختیاری است که در بیشتر خانمها ترکیبی از بی اختیاری استرسی با بی اختیاری فوریتی است.
بی اختیاری ادرار موقت یا گذار
این نوع بی اختیاری موقتی است و بعد از چند روز برطرف می شوند. بی اختیاری موقت به یکی از دلایل زیر ایجاد می شود:
- نوع رژیم غذایی (غذاهای تند، ادویه دار، مرکبات، ….)
- عفونتهای ادراری
- استرس های روحی
بی اختیاری گذرا معمولا با علائمی مثل تکرر ادرار یا سوزش ادرار نیز همراه است.
بی اختیاری ادرار زنان باردار
یکی دیگر از شایع ترین بی اختیاری های ادراری در زنان، بی اختیاری در بارداری است که تقریباً از هر ۱۰ زن باردار ۴ نفر آن را تجربه می کنند. علت این مسئله، فشار جنین در حال رشد به مثانه است که بعد از زایمان این مشکل در اغلب خانمها برطرف می شود.
در بین انواع بی اختیاری های ادراری در زنان که به آنها اشاره کردیم، بی اختیاری اورژانسی (فوری) و بی اختیاری استرسی از بقیه شایع تر هستند.
درمان بی اختیاری ادرار در شیراز
به گفته دکتر زهرا طباطبایی، بسته به علت و شدت بی اختیاری ادرار، گزینه های مختلفی برای درمان جراحی و غیرجراحی وجود دارد. رایجترین روشهای درمان بی اختیاری ادرار در شیراز عبارتند از:
تغییر سبک زندگی: برای علائم خفیف بی اختیاری های ادراری می توانید تمرینات تقویت عضلات کف لگن، محدود کردن مصرف مایعات و تغییر رژیم غذایی را امتحان کنید.
درمانهای دارویی: معمولا از روشهای دارویی برای درمان بی اختیاری فوریتی در زنان استفاده می شود. برخی از این داروها عبارتند از آنتی بیوتیک برای درمان عفونتهای ادراری زنان و داروهای ضد اسپاسم برای کاهش انقباضات مثانه بیش فعال.
تزریق بوتاکس: با تزریق بوتاکس به عضلات مثانه می توان جلوی انقباضات مثانه بیش فعال را گرفت.
درمان بی اختیاری با RF: در این روش برای درمان قطعی بی اختیاری ادراری زنان در شیراز از دستگاه آر اف واژن استفاده می کنیم. این موثرترین روش برای درمان بی اختیاری ادرار استرسی است که به جوانسازی دیواره مخاطی واژن و مجرای ادرار کمک می کند.
روشهای جراحی: برای درمان بی اختیاری ادرار در شیراز زمانی از روشهای تهاجمی استفاده می شود که با درمانهای دیگر موثر نباشند. عمل افتادگی مثانه و عمل افتادگی رحم در شیراز نمونه هایی از این نوع جراحی ها هستند.
برای درمان انواع بی اختیاری ادراری زنان در شیراز شما هم می توانید از تخصص دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۹۱۷۷۳۴۵۳۹۴ تماس بگیرید.
جمع بندی پایانی
بی اختیاری استرسی و بی اختیاری فوریتی شایعترین بی اختیاری های ادراری در زنان هستند که معمولا به دلیل یائسگی، بارداری و زایمان در سنین بالا بروز می کنند.
با توجه به شدت علائم این عارضه روشهای مختلفی برای درمان بی اختیاری ادرار در شیراز وجود دارد. خط اول این درمانها روشهای دارویی، تغییر سبک زندگی و درمان با دستگاه آر اف واژن در شیراز است. اگر این گزینه ها جواب ندهند باید گزینه های جراحی را در نظر گرفت.
پرسش و پاسخ بی اختیاری ادراری در زنان
رایجترین سوالاتی که درباره بی اختیاری ادراری زنان می پرسند، عبارتند از:
بهترین دکترهای بی اختیاری ادراری در شیراز را چطور پیدا کنیم؟
بهترین دکتر متخصص بی اختیاری ادرار در شیراز می تواند یک متخصص زنان و یا یک متخصص اورولوژیست باشد.
بی اختیاری ادرار در زنان نشانه چیست؟
دلایل مختلفی برای بی اختیاری ادرار وجود دارد که برای تشخیص دقیق آن باید معاینات و آزمایش های لازم را انجام دهید.
درمان بی اختیاری ادرار در زنان چقدر موفق است؟
بی اختیاری ادرار را نباید یک وضعیت طبیعی در سنین بالا در نظر بگیرید. این بیماری بعد از تشخیص دقیق دلایل بی اختیاری ادرار زنان کاملا قابل درمان است. بسیاری از خانمها با روشهای درمان بی اختیاری ادرار در زنان مسن و جوان بهبود پیدا می کنند.
اگر شما هم سوالی درباره انواع بی اختیاری ادرار در زنان دارید، در بخش نظرات می توانید آنها را بپرسید.