خیلی از مادران جوان با توجه به بروز عوارض و درد زایمان طبیعی ترجیح می دهند به دنبال دکتر خوب برای سزارین در شیراز باشند.
زایمان سزارین (C-Section) در مواردی اجباری است که در زایمان طبیعی جان مادر یا کودک و یا سلامت یکی از آنها در خطر باشد.
اما نوع دیگری از سزارین هست که انتخابی نام دارد.
در سزارین انتخابی با وجود اینکه خطر پزشکی برای زایمان طبیعی (واژینال) وجود ندارد اما با این حال مادر می تواند به جای زایمان طبیعی، سزارین شود. اگر به فکر پیدا کردن یک دکتر سزارین اختیاری در شیراز هستید، به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را حتما بخوانید تا با صفر تا صد سزارین اختیاری آشنا شوید.
برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
فهرست مطالب
Toggleسزارین چیست؟
سزارین نوعی عمل جراحی برای به دنیا آمدن نوزاد است که با ایجاد برشهایی در زیر شکم و روی رحم مادر، تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی نخاعی انجام می شود. بعد از تولد نوزاد، جفت با دست از رحم خارج شده و محل جراحی بخیه می شود.
اگر جفت ضمن جراحی خارج نشود، مادر با خطر خونریزی مواجه می شود.
در سزارین انتخابی می توان از دو نوع برش روی شکم استفاده کرد:
- برش کلاسیک
- برش بیکینی.
تجربه نشان می دهد که در سزارین اختیاری، برش بیکینی بهتر از برش کلاسیک است. چون زودتر خوب شده، ظاهر بهتری دارد و درد کمتری بعد از جراحی ایجاد می کند (منبع: tamhsc.edu).
زایمان طبیعی یا سزارین؟
سزارین اورژانسی یک جراحی بزرگ است که معمولا در شرایط اضطراری برای نجات جان مادر یا نوزاد انجام می شود.
به گفته دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان، پزشک بر اساس شرایط جنین و مادر تصمیم می گیرد که سزارین انجام شود یا زایمان واژینال. معمولا در موارد زیر سزارین اجباری است:
- احتمال گیر کردن جنین در کانال زایمان به دلیل وزن بالا (بیش از ۴ کیلو)، بزرگی سر جنین یا کوچکی بیش از حد لگن مادر
- مدفوع کردن جنین در رحم یا تغییر در ضربان قلب جنین موقع زایمان
- مشکلات مادر مثل فشار خون بالا، ناراحتی قلبی، مسمومیت در بارداری، خونریزی واژن و وجود تبخال یا زگیل تناسلی در مسیر خروج جنین
- مشکلات بندناف مثل جفت سرراهی (که راه خروج نوزاد را می بندد) و افتادگی بند ناف (خروج بند ناف از واژن)
- وضعیت جنین در رحم در حالتهای افقی، به پهلو و یا بِریچ (قرار گرفتن پاها یا باسن به سمت دهانه رحم)
- بارداری های دو یا چند قلویی
- پارگی کیسه آب، نشت مایع آمنیوتیک از کیسه جنین و یا سبز بودن رنگ مایع آمنیوتیک
انجام سزارین در این شرایط امن ترین روش برای زایمان است و پزشکان زایمان طبیعی را منع می کنند. اما وجود برخی مزایا در زایمان سزارین باعث شده این روش در بین بانوان شیرازی طرفداران زیادی پیدا کند.
نکته: طبق آمارها، زایمان سزارین ۳۰ تا ۴۰ درصد از زایمان های کشور را تشکیل می دهد.
مزایای سزارین انتخابی در شیراز
مهمترین مزیت سزارین نسبت به زایمان واژینال این است که برای انجام آن از بیهوشی کامل یا بیحسی نخاعی (از کمر به پایین) استفاده شده و مادر موقع زایمان هیچ دردی احساس نمی کند.
همچنین این نوع زایمان فاقد عوارض زایمان طبیعی است که معمولا در سنین بالاتر خودشان را نشان می دهند. این عوارض عبارتند از:
- افتادگی اندامهای لگنی مثل رحم و مثانه به خاطر کاهش فشار به عضلات کف لگن و پرینه (فاصله مقعد تا دهانه واژن)
- پارگی پرینه موقع زایمان
- بی اختیاری های ادرار در سنین بالاتر
- گشادی واژن و کاهش ارگاسم زوجین موقع نزدیکی
- صدمات وارده به جنین موقع بیرون کشیدن او از کانال زایمان (مثل انواع فلج نوزادی مثل پارگی شبکه اعصاب بازویی، کشیدگی گردن یا دست و شکستگی دست نوزاد)
چون ریسک موارد بالا در سزارین انتخابی خیلی کمتر است یا اصلا وجود ندارد، به همین دلیل مادران جوان به جای زایمان طبیعی مایل به انجام سزارین انتخابی در شیراز هستند.
شما هم می توانید برای برخورداری از مزایای زایمان سزارین انتخابی به خانم دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان و زایمان در شیراز مراجعه و نزد ایشان سزارین شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۹۱۷۷۵۳۸۸۹۳ تماس بگیرید.
عوارض سزارین انتخابی چیست؟
با وجود مزیتهایی که در بالا در مورد زایمان سزارین گفته شد، اما این نوع زایمان هم مثل زایمان واژینال عوارض خاص خود را دارد (البته این عوارض به شدت زایمان طبیعی نیستند). عوارض زایمان سزارین عبارتند از:
- افزایش ریسک آسم، آلرژی، چاقی و دیابت در نوزادان
- عفونت رحم بدلیل خارج شدن جفت با دست (که البته چاره ای هم جز خارج کردن با دست نداریم چون دفع خودبخودی جفت می تواند با خونریزی واژینال زیاد همراه باشد)
- بروز عفونت در محل برش یا بخیه ها، باقی ماندن جای بخیه ها و ایجاد اسکار روی شکم
- آمبولی (لخته شدن خونی که ممکن است پاره شده و وارد جریان خون شود)
- مشکلات تنفسی نوزاد به خاطر عدم خروج مایع اضافی از ریه های نوزاد (اما با فشار زایمان طبیعی این مایعات خارج می شوند)
بنابراین، این است که زایمان طبیعی بهتر است انجام شود، مگر اینکه اما زایمان واژینال خطرناک باشد که در این صورت باید حتما عمل سزارین را با وجود عوارضی که در بالا گفتیم، انجام دهید.
نحوه انجام سزارین اختیاری در شیراز
بعضی از خانم ها که دلایل پزشکی برای سزارین ندارند، اما به دلایل مختلف از زایمان طبیعی می ترسند، به دنبال سزارین هستند. فوبیای درد زایمان، خاطرات بد از زایمان های طبیعی، ترس از پارگی واژن و عوارض زایمان طبیعی بعد از سزارین از عمده ترین دلایل سزارین اختیاری در شیراز هستند.
مادران باردار می توانند با استفاده از گواهی برای انجام سزارین، سزارین اختیاری را انجام دهند. مطب دکتر سیده زهرا طباطبایی، یکی از مراکزی در شیراز است که می توانید برای گواهی سزارین اختیاری به این مرکز مراجعه کنید تا در صورتی که واجد شرایط سزارین انتخابی هستید، این زایمان توسط ایشان برایتان انجام شود.
چه مدت طول می کشد تا زخم سزارین از داخل بهبود یابد؟
دوره نقاهت و بهبودی زخم های سزارین بستگی به سرعت ترمیم زخم ها که برای هر خانمی با توجه به سن و وضعیت سلامتی او متفاوت است. اما به طور کلی انتظار می رود مدت زمان جوش خوردن محل برش حدود شش هفته بعد از زایمان باشد.
معایب انجام سزارین
انجام سزارین در کنار مزایایی که برای مادر دارد دارای یکسری معایب نیز است که آنها را برای شما عنوان می کنیم:
- موجب ایجاد عفونت میشود و همچنین عفونت پوشش داخلی رحم را در پی دارد.
- موجب به وجود آمدن بیماری در دستگاه های ادراری می گردد.
- مدت زمان بستری در بیمارستان در هنگام سزارین زیاد تر از زایمان طبیعی می باشد.
- دوره ی نقاهت طولانی تری دارد.
- موجب میشود که فرد در ناحیه ی شکم خود دارای درد و ناراحتی شود.
- ممکن است فرد دچار خطر خونریزی شود و یا برای وی لخته خون ایجاد گردد.
- ممکن است رحم فرد دچار آسیب دیدگی شود.
- مادر دیر تر می تواند برای شیردهی فرزند خود آماده شود.
- طبق تحقیقات انجام شده درصد مرگ در زایمان سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است زیرا زمانی که شرایط مادر و یا جنین مطلوب نیست از زایمان سزارین استفاده می کنند.
- با انجام سزارین در اکثر مواقع مادر دیگر نمی تواند زایمان های بعدی خود را به صورت طبیعی انجام دهد.
- با انجام سزارین ممکن است که در بارداری های بعدی مادر با خطر ناهنجاری در جفت و پارگی رحم روبرو شود.
- مشکلات تنفسی برای کودکان بدنیا اومده به روش سزارین بیشتر از کودکان متولد شده به روش طبیعی است.
- میزان هزینه ی انجام سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است.
چند سال بعد از انجام سزارین می توان زایمان طبیعی را انجام داد؟
انجام زایمان طبیعی بعد از انجام زایمان سزارین اگر مدت زمانی کمتر از ۱۸ ماه داشته باشد ممکن این مادر را با پارگی رحم روبرو کند بنابراین باید فاصله ی بین زایمان ها حداقل ۲۴ ماه باشد. بهتر است که مادر ۱۵ ماه بعد از زایمان سزارین اقدام به بارداری کند تا شرایط برای انجام زایمان طبیعی وی فراهم باشد و مشکلی پیش نیاید.
اقدامات قبل از انجام سزارین
- مادر شب قبل از انجام زایمان سزارین دوش بگیرد. محل عمل باید شیو شده باشد و شستن ناحیه ی عمل با شوینده های مناسب خطر ابتلا به عفونت را کمتر می کند.
- باید آزمایشات لازم پیش از عمل توسط مادر انجام گیرد.
- باید مادر روز قبل از عمل غذاهای سبک ولی مقوی مصرف کرده و ۸ ساعت پیش از انجام سزارین ناشتا باشد.
- قبل از انجام سزارین باید مثانه تخلیه گردد و باید دفع مدفوع نیز انجام گیرد.
- از آوردن طلا و زیورآلات باید خودداری کرد.
- نباید ناخن های مادر لاک زده باشد، زیرا میزان اکسیژن و خونرسانی مادر به وسیله ی رنگ ناخن های وی بررسی میشود.
- چنان چه مادر بیماری خاصی دارد و یا داروی خاصی را مصرف می کند باید قبل از عمل حتما به پزشک خود اطلاع دهد.
انجام عمل سزارین چند ساعت طول می کشد؟
۱۰ دقیقه قبل از عمل مادر به اتاق انتظار می رود، سپس بعد از ۱۰ دقیقه مادر را وارد اتاق جراحی کرده و برای بی حسی و بیهوشی وی اقدام می کنند، کل زمان انجام سزارین بین ۲۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه می باشد، ۱۰ دقیقه برای برش و خارج کردن نوزاد و حدوداً ۲۰ دقیقه برای بخیه کردن محل برش داده شده زمان لازم است و در آخر مادر برای مدت زمانی ۲ ساعته در ریکاوری نگهداری میشود.
شایع ترین خطرات و علائم خطرناک بعد از انجام سزارین
از عارضه های خطرناک بعد از انجام سزارین می توان موارد زیر را عنوان کرد:
- ایجاد یبوست و نفخ در معده برای مادر
- امکان آسیب رسیدن به مثانه و یا روده ی مادر
- زیاد شدن خونریزی در مادر به اندازه ای که شاید مادر نیاز به تزریق خون داشته باشد.
- امکان ایجاد عفونت برای مادر
- امکان ایجاد واکنش به مواد بیهوشی و یا بی حسی
- افسرده شدن مادر بعد از زایمان
- امکان وجود لخته خون
- در موارد بسیار کم امکان مرگ
- امکان آسیب وارد شدن به نوزاد
خطرات زایمان طبیعی بعد از سزارین در شیراز
زایمان طبیعی بعد از سزارین در شیراز می تواند شما یا فرزندتان را با خطرات جدی مواجه کند. مهمترین عوارض زایمان طبیعی بعد از سزارین عبارتند از:
احتمال پارگی رحم در زایمان طبیعی بعد از سزارین: فشار زایمان طبیعی می تواند باعث پارگی رحم در خط برش سزارین قبلی (برش عمودی) و خونریزی شدید شود. در صورت پارگی رحم، زایمان طولانی شده و مادر نیاز به تزریق خون پیدا می کند.
نوزاد ممکن است در اثر این خونریزی دچار کمبود اکسیژن و در نتیجه ضایعه مغزی یا مرگ شود. با بروز چنین مشکلاتی حتما مادر بیهوش شده و سزارین اورژانسی انجام می شود. طبق آمارها احتمال پارگی جای برش قبلی در زایمان VBAC حدود ۰.۵ تا ۰.۹ درصد است. یعنی ۲ تا ۸ زایمان از هر ۱۰۰۰ زایمان VBAC ممکن است با این مشکل همراه باشد.
خطرات سزارین اورژانسی: 25% از زایمان های طبیعی بعد از سزارین به سزارین اورژانسی ختم می شوند. سزارین اورژانسی نسبت به سزارین اختیاری در شیراز (سزارین به خواست مادر) یا سزارین برنامه ریزی شده (سزارین اجباری بدلیل شرایط پزشکی) عوارض بیشتری دارد.
عمل هیسترکتومی: پارگی رحم حین زایمان طبیعی اغلب باعث می شود جراح بعد از متولد کردن نوزاد، عمل هیسترکتومی را برای نجات جان مادر انجام دهد. با انجام عمل هیسترکتومی در شیراز دیگر نمی توانند باردار شوید.
خطر مرگ: احتمال مرگ نوزاد در زایمان طبیعی بعد از سزارین در حدود ۲/۰ درصد است. هر چند خطر مرگ جنین در موارد زایمان طبیعی بعد از سزارین خیلی کم است اما احتمال آن بیشتر از انجام مجدد زایمان سزارین است.
مطمئن باشید که پزشک با در نظر گرفتن تمام خطرات و شرایط بارداری تان بهترین و ایمن ترین روش زایمان را به شما پیشنهاد می دهد. پس در انجام نوع خاصی از زایمان نباید اصرار کنید و خود و نوزادتان را به خطر بیندازید.
زمان دقیق انجام سزارین
بهترین زمان برای انجام زایمان سزارین بین هفته ی ۳۹ بارداری تا ۴۰ بارداری است. چنان چه مادر و نوزاد در وضعیت خوبی قرار داشته باشند می توانند بعد از هفته ی ۳۹ اقدام به سزارین برای مادر کنند.
ارگان های حیاتی چون مغز، کبد و ریه نوزاد در هفته های آخر تکمیل می گردد و بهتر است که تا جای امکان نوزاد را تا آخرین هفته ها در رحم نگه داشت. نوزاد متولد شده در هفته های آخر بارداری کمتر به عارضه های تنفسی، شنوایی و همچنین بینایی مبتلا میشود.
عمل سزارین اختیاری تا چند بار مجاز است؟
به گفته خانم دکتر زهرا طباطبایی، عمل سزارین اختیاری در شیراز هم مثل سزارین اجباری هر چه تعداد سزارین ها بالاتر برود، احتمال بروز مشکلات زیر نیز بیشتر می شود:
- چسبندگی جفت به رحم یا بقیه اندامهای لگنی مثل مثانه و روده ها
- ضعیف شدن دیواره رحم که باعث می شود بدلیل احتمال پارگی رحم نتوانید زایمان طبیعی کنید
- افزایش مشکلات مربوط به جفت در حاملگی های بعدی
پس به خاطر سزارین های قبلی، سزارین چهارم و پنجم خیلی پیچیده تر و پر ریسک تر از سزارین دوم و سوم است. به گفته سایت معتبر مایو کلینیک تعداد سزارین برای هر خانمی می تواند متفاوت باشد. اما حداکثر ۲ یا ۳ زایمان سزارین می توانید انجام دهید.
هزینه سزارین اختیاری در شیراز چقدر است؟
هزینه سزارین اختیاری در بیمارستانهای شیراز بسته به عوامل زیر متغییر هستند:
- در چه بیمارستانی زایمان کنید
- شرایط و پیچیدگی زایمان شما
- نوع امکاناتی که از بیمارستان تقاضا دارید (مثل اتاق خصوصی، مامای همراه، ساک نوزاد …)
هر چند هزینه سزارین اختیاری بیشتر از زایمان طبیعی است اما در کل مقرون به صرفه تر از آن است. چون مجبورید دیگر مجبور به انجام عمل پرینه پلاستی در شیراز نیستید. چون اغلب خانمها بعد از زایمان طبیعی مجبورند این عمل را برای ترمیم پارگی های پرینه موقع زایمان انجام دهند.
برای دریافت گواهی سزارین انتخابی در شیراز شما هم می توانید به خانم دکتر سیده زهرا طباطبایی، جراح و متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. جهت رزرو نوبت یا اطلاع از هزینه های بیمارستان می توانید با شماره ۰۹۱۷۷۵۳۸۸۹۳ تماس بگیرید.
سوالات رایج درباره سزارین اختیاری در شیراز
معمولا مادران بارداری که به مطب دکتر زهرا طباطبایی مراجعه می کنند، درباره سزارین اختیاری در شیراز سوالات زیر را می پرسند:
زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟
هر دو خوب هستند اما اگر زایمان طبیعی توسط پزشک ماهر در این زمینه انجام نشود احتمال بروز آسیب به پرینه، صدمه دیدن نوزاد و یا عوارض ثانویه مثل بی اختیاری ادراری زنان در شیراز هست.
آیا سزارین خیلی دردناک است؟
برای عمل سزارین بیحسی موضعی (اپیدورال یا بلوک نخاعی) انجام می شود تا در طول سزارین هیچ دردی حس نکنید. اما موقع زایمان احساساتی مثل کشش و فشار را احتمالا تجربه خواهید کرد.
عمل سزارین چقدر طول می کشد؟
برای بیشتر خانمها سزارین معمولی حدود ۴۵ دقیقه طول می کشد. اما در بعضی از زایمانها خیلی سریع و ظرف ۲۰ دقیقه انجام می شود. اگر زایمان با مشکلاتی مواجه باشد، مثلا خونریزی زیاد مادر، ممکن است سزارین طولانی تر شود.
آیا می توانیم تاریخ سزارین اختیاری را مشخص کنیم؟
سزارین انتخابی معمولاً از هفته سی و نهم بارداری یعنی از ۲ هفته زودتر از موعد زایمان تا هفته آخر بارداری قابل انجام است. تولد زودتر نوزاد قبل از این تاریخ، نوزاد را می تواند با مشکلات نوزادان نارس مواجه کند. در صورتی که رشد جنین کافی باشد می توان تاریخ سزارین اختیاری را مشخص کرد.
چند سال بعد از سزارین میشه طبیعی زایمان کرد؟
فاصله زمانی بین زایمانها فقط یکی از فاکتورهای موثر در انجام VBAC است. اگر مشکل خاصی نداشته باشید بعد از گذشت ۱۹ تا ۲۴ ماه بعد از سزارین، زایمان طبیعی کنید.
اگر شما هم سوالی درباره انجام سزارین اختیاری در شیراز دارید، می توانید آنها را در بخش نظرات این مقاله بپرسید.
14 پاسخ
دکتر مگه سزارین اختیاری هم هست؟
در مواردی که مادر علت پزشکی برای سزارین نداره ولی به لحاظ روحی و روانی مثل فوبیای زایمان و درد نمیتونه زایمان طبیعی رو تحمل کنه، در این موارد سزارین انتخابی با مجوز براشون انجام میشه.
سلام خانم دکتر برای کمتر شدن درد سزارین راهی هست به جز مسکن خوردن. بچه شیر میدم و دوست ندارم هی قرص بخورم تحمل درد هم ندارم. یه هفته س از زایمانم میگذره؟
مراقبتهای بعد از عمل رو جدی بگیرید حتی با اینکه سرپا هستید و کارهاتون رو می کنید. بهتره از توالت فرنگی استفاده کنید چون توالت ایرانی فشار میاره به جای زخم. تغذیه خوبی داشته باشید سرشار از میوه، پروئتین و سبزیجات تا زخمها زودتر جوش بخورن و یبوست هم نگیرید.
هزینهسزاریناختیاریچنده
برای اطلاع از هزینه انواع جراحی ها با مطب تماس بگیرید تا مشاوران مطب راهنمایی تون کنند: ۰۹۱۷۷۳۴۵۳۹۴
سلام
خانم دکتر کدام بیمارستان سزارين انجام میدهند
سلام وقت شما بخیر… متاسفانه این شماره ای ک گذاشتین یا خاموشه یا میگه در شبکه موجود نمیباشد… شماره ی دیگه ای دارین؟؟
میتونید با شماره مطب تماس بگیرید: ۰۷۱۳۶۲۸۴۱۸۳
سلام خانم دکتر برای کسی که ۴ سال پیش عمل کبد وکلیه به دلیل تصادف انجام داده هم سزارین اختیاری انجام میدید
ببخشید بیمه تکمیلی قبول میکنید
سلام عزیزم خسته نباشید هزینه سزارین اختیاری چقدر است؟ و تو چه بیمارستانی عمل میکنید؟
سلام
هزینه سزارین اختیاری چقدر هس؟!
سلام
هزینه زایمان سزارین اختیاری بستگی به عوامل مختلفی دارد
نوع بیمه , محل انجام زایمان , ….